Top

Pyreneese Berghond pups: Symfonie van Merode Q-nest

Pyreneese Berghond pups

Pyreneese Berghond pups geboren!!!

Op 30-1-2015 is onze Pyreneese Berghond Luna ( Viskaly’s Awilix Qui Mu ouderdieren: Rivergroves Murphy- Goode X  Viskaly’s A Spoonful of Stardust ) gedekt door Symfonie van Merode Ibert  (Espoir du Tuc de L’Adosse X Symfonie van Merode Filar il Tuono). De Pyreneese Berghond pups zijn geboren op 8 april 2015 ( 3 reutjes en 1 teefje).  Mocht u geïnteresseerd zijn in een pup uit deze mooie combinatie,  neem dan contact met ons op. Er zijn nog 2 Reuen pups ter beschikking.

Symfonie van Merode Ibert                                                                            Viskaly’s Awilix Qui Mu (Luna).


20 mei 2015 Pyrnesee berghond pups 6 weken


 

 

 


 


De bevalling

Vanaf de vrijdag voor Pasen was iedereen vrij een ideaal moment, zou je zeggen, om de Pyreneese Berghond pups van Viskal”s Awilix Qui Mu (Luna) en onze Symfonie van Merode Ibert ter wereld te laten komen. Toen Jack donderdag avond van de repetitie van L’Echo des Montagnes in  Tilburg thuis kwam werd Luna gedurende de nacht steeds onrustiger, maar van pups wilde ze nog niks weten. Deze gang van zaken herhaalde zich zowel op vrijdag als op zaterdag. In tussen was paaszondag aangebroken en waren we er inmiddels van overtuigd dat het paashaasjes zouden worden. Wat volgde was een heerlijk relaxte paasdag, maar wederom geen pups. Op paasmaandag waren we met een groot gezelschap, dus hadden we zoiets er gaan toch geen pups geboren worden als we met z’n alle aan het paasdiner zitten. Gelukkig gebeurde dit niet, maar de hoop die we hadden dat ze zou bevallen als iedereen naar huis, ging ook niet in vervulling. De dinsdag brak aan en dit was weer een gewone school- en werkdag. Vier dagen vrij gehad en zou de bevalling nu echt uitgerekend plaatsvinden als iedereen weer verplichtingen had?! Tot 6 uur ’s avonds bleef alles rustig. Dus besloot Jack om gewoon de repetitie te gaan leiden in Oisterwijk bij Asterius, te meer omdat Mirthe, Ruud, Lars en Lysanne weer thuis waren. Na meerdere telefonische checks van Jack, bij aankomst, tijdens de pauze en meteen na afloop van de repetitie, bleek aan het thuisfront nog alles rustig te zijn. Deze keer was Luna wel van plan om aan de bevalling te beginnen. Toen iedereen naar bed was behalve Jack en Hanneke maakt Luna duidelijk dat er Pyreneese berghond pups op komst waren, alhoewel het duurde nog tot 5 uur ’s morgens tot de eerste pup geboren werd. Nu is ze trotse moeder van 4 prachtige Pyreneese Berghond pups.

 

pyreneese berghond pups